2016-06-30

Vilka regler gäller för och vid en uppsägning av ett hyreskontrakt och hyresavtal angående en affärs- och hyreslokal samt ett garage?

Hej!

Hyr en lokal/garage sedan 4 år tillbaka och nu är fastigheten såld till en ny fastighetsägare och dem har get mig 2 månader att flytta där ifrån på grund av att dem ska renovera upp lokalen och som kompensation så erbjuder dem mig de 2 sista månaderna gratis.

Kan man verkligen göra så? Känns bara så fel!

När jag fick lokalen från början så vara det bara ett muntligt avtal på obestämd tid, och inget annat än det vart sagt. Alltså inget snack om uppsägnings tid.

Så vad gäller och varför?

Med vänliga hälsningar
Jonas


Hej Jonas

Eftersom det rör sig om ett garage så är det enligt lagen att anses som att du hyr en verksamhetslokal.

Å eftersom det inte finns något hyresavtal skrivet så är det lagen om hyreslokaler som gäller.

Den säger att uppsägningstiden är 9 månader angående verksamhetslokaler om inget annat är avtalat mellan parterna.

Så i ditt fall kan dem säga upp dig och dem kan inte begära att du skall flytta ut för om tidigast 9 månader från uppsägnings datumen.

Vill dem att du skall flytta tidigare. Så får ni göra en uppgörelse om detta, och då får dem kompensera dig ekonomiskt för detta så du blir nöjd.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar