2015-12-04

Hur skyddar jag mig emot att min tidigare sambo säljer vår gemensamma bostadsrätts insatslägenhet utan min vetskap och bakom ryggen på mig?

Hej igen!

Min före detta sambo står på lånet på lägenheten men vi köpte den tillsammans, och jag har betalat mer parten för den.

Om jag nu efter att vi gjort slut flyttar ut. Finns det någon chans att innan vi gjort en bodelning att han säljer den i ''smyg'' och detta för att ta alla pengar. Vad gör man för att skydda sig mot detta?

Mvh
Pia


Hej Pia

Står ni båda två skrivna som ägare till insatslägenheten i bostadsrättsföreningens register. Så måste ni båda två skriva handlingarna vid en försäljningen och överlåtelsen av den gemensamma insatslägenheten när ni säljer denna.

Står inte du inte inskriven i bostadsrättsföreningens register som delägare till lägenheten, så bör du omgående därför se till så att bostadsrättsföreningen ändrar detta i sitt register. Så att du också blir inskriven i bostadsrättsföreningen register, och då som delägare till er gemensamma insatslägenhet. 

Skulle din sambo mot förmodan ändå därefter att försöka eller lyckas med att sälja er gemensamma insatslägenhet. Så gör sig din sambo därmed sig skyld till bedrägeri alternativt stöld, och detta kan du göra en polisanmälan om mot din tidigare sambo.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar