2015-08-19

Kan man begära ett tilläggsyrkande avseende ansökan om konkurs i ett pågående tingsrätts mål vid en domstol?

Hej

Jag har stämt min förre detta man i tingsrätten, målet är pågående, jag har en förfallen fordran och han är i obestånd, och säger att han inte har några pengar varken nu eller senare.

Jag undrar om jag kan sätta honom i personlig konkurs genom att tilläggs yrka det i det pågående målet, eller måste jag skicka in en separat ansökan, eller kan man göra på båda sätten?

Mvh Marie


Hej Marie

De beror lite på vad för något som du har stämt din förre detta man på i de pågående målet.

Men du kan ju alltid skicka in ett tilläggsyrkande om att begära honom i konkurs. Sen är de upp till tingsrätten att ta ställning och bestämma om dem vill godkänna ditt tilläggsyrkande eller inte.

Får du avslag av tingsrätten på ditt tilläggsyrkande om konkurs i det pågående målet, så är det bara att du istället lämna in en separat konkurs ansökan mot din förre detta man.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar