2015-05-28

Hur värderar men försäkringsskador och den ekonomiska ersättningen vid en skada på en bil?

Hej.

Det är så att jag har fått en skada på min bil och lämnade in den för lagning. Kostnaden blev så hög att dom vill lösa in den.

Men nu startar inte bilen och dom vill värdera bilen efter motor haveri och inte utifrån skadan som dom löser in den för.

Är det rätt att dom gör det?

Mvh LO


Hej Lo

Vid en försäkringsskada skall värdet på bilen värderas utifrån i vilket skick som bilen var minuterna och precis innan själva krocken och skadan uppstod på bilen.

Vad som händer efter detta är inte relevant för själva värderingen av bilen och hur stor ersättningen skall bli.

Ta till exempel att brandkåren måste klippa upp hela bilen i bitar för att få ut skadade människor. Detta skall detta inte påverka vilket värde bilen hade innan krocken också vidare.

Däremot kan händelser och åverkan efter själva krocken och skadan avgöra och ligga till grund för. Om man väljer att laga skadorna eller om man väljer att betala ut ekonomisk ersättning för bilen.

Så svaret på din fråga  är: Att dem skall ersätta dig ekonomiskt för vad bilen var värd innan skadan uppstod.

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar