2017-02-27

Kan en markägare hyra ut sin parkeringsplats till Q-park, och ändra parkeringsvillkoren för vad som gäller avseende parkeringen?

Hej!

Jag har en fråga kring rätt till uppsägning av ett hyreskontrakt.

Sedan 2000-03-17 har jag haft ett hyreskontrakt för mitt kontor, nu efter alla dessa år vill de plötsligen ta betalt för parkeringsplatsen utanför på byggnaden. Det står ej i kontraktet något om att parkeringsplatsen ingick eller inte ingick. Men det var då en självklarhet.

Nu har dessutom Q-park satt upp en skyllt på parkeringen, och de begär nu 300 kr i månaden ex moms för den platsen som jag alltid besuttit.

Min fråga är om detta är lagligt av dem att göra så? Är detta någonting som är lönt att bestrida?

Behöver ni veta mera för att kunna svara med mera säkerhet kontakta mig då gärna.

Med vänliga hälsningar
Pax


Hej Pax

Som markägare har dem rätt att ändra och göra vad dem vill med sin parkering, och därmed har dem rätten på sin sida att ändra parkeringen och hyra ut den till Q-park osv.

Eftersom det inte står något i ditt hyresavtal avseende kontoret om att det skall ingå en parkeringsplats. Så har du alltså inte avtal avseende denna parkeringsplatsen som du använt.

Du kan möjligtvis hävda att denna parkeringsplatsen ingår hyresavtalet avseende kontoret, och detta på grund av regeln om gammal hävd om att du alltid haft den.

Men att driva en sådan fråga och tvist är högst riskabelt enligt vår bedömning, och skulle dessutom kosta långt mycket mer än vad parkeringsavgiften nu kostar.  

Om du tycker att svaret på frågan var till nytta och hjälp för dig?

Då tar vi tacksamt emot en gåva av dig till utgifterna som vi har haft för den juridiska rådgivningen och hjälpen som vi har givit till dig här. Du lämnar ditt bidrag enklast på länken här.

Här hittar du alla dem eventuella avtal och kontrakt som du behöver.

Samt har du juridiska frågor som du önskar ett svar på?

Skicka in och ställ dina juridiska frågor till oss här på jurist@2b4y.com, så besvarar vi dina juridiska frågor med svar helt gratis åt dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar